DJK Rejser:  
Denne side er sidst opdateret: 25. september 2017
Tag med Dansk Jernbane-Klub til Portugal

DJK rejser arbejder på at tilbyde en tur i efteråret 2018 til Portugal. Grunden til at det beskrives nu, er at turen planlægges til uge 40 mod normalt uge 35/36. Derudover vil turen mellem København og Lissabon ske med fly. Rejse med tog ville tage ca. 50 timer hver vej i siddevognen. Så dette er ikke realistisk, derfor fly. Alt transporten i Portugal vil ske med tog.

Der arbejdes med følgende plan for turen:
Lørdag med fly fra København til Lissabon. Fra Lissabon til Porto med tog. Der være overnatning i Porto til tirsdag morgen. Under opholdet er det planen, at der bliver en tur med damptog langs Douro floden, samt at se på tog og metro i og omkring Porto.
Tirsdag rejses til Lissabon. På turen gøres ophold i Entroncamento for besøge det store jernbanemuseum. Der overnattes i Lissabon til fredag morgen. Under opholdet i Lissabon ser vi på tog og metro, og der arrangeres eventuelt et besøg på sporvejsmuseet, hvis tiden tillader det. Derudover forsøges det at komme ind for at se Drifts-/Fjernstyrings i Lissabon. Denne har været inspirationskilde til de nye danske TCC-er.
Både i Porto og Lissabon vil der blive tid til at se byen på egen hånd.
Fredag flyer vi hjem fra Lissabon til København.
Denne tur vil deltager antallet også være begrænset til 30 personer, da vi af praktiske årsager ikke kan rejse med flere. Pladserne fordeles efter først til mølle, så har det interesse, så kig i følgende M-numre og på www.jernbaneklub.dk , for der vil der komme oplysninger om tilmeldingsfrist og priser for turen. DJK rejser er du altid velkommen til at kontakte på mail

Til forsiden               Foto: Keld Haandbæk


Regionaltog i Entroncamento 05/04-17

Personalet til godstog i Entroncamento 05/04-17
       
Rangering i Entroncamento 05/04-17

Ellokomotiver på Santa Apolónia banegården
i Lissabon 30/10-13

Regionaltog i Lissabon 29/10-13

Intercity tog på Santa Apolónia banegården
i Lissabon 30/10-13