DJK rejser
  Billeder fra Dansk Jernbane-Klubs rejse til øbanerne på de Østfrisiske Øer i Tyskland 22. - 24. april 2005
Foto: Michael Winther
Borkum

Foto: Martin Jakobsen
Miniatur Wunderland Hamburg
Foto: Michael Winther
Borkum

Foto: Michael Winther
Langeoog
Klubbens medlemmer havde en god tur til Hamborg og Emden samt de to øer Borkum og Langeoog.
Se turprogrammet her.
I Hamborg var der planlagt et besøg ved den store rangerbanegård Maschen. Men Railion kunne desværre ikke tage i mod den dag. Heldigvis er der nok at se på i Hamborg så vi tog ind og så det store modelbaneanlæg "Miniatur Wunderland" i stedet.
Begge nætter boede vi på et godt hotel i Emden.

Alle dage havde vi godt vejr med sol og næsten ingen vind. Så det blev nogle gode sejlture ud til øerne. På Borkum blev vi vist rundt og så remiser og værksteder. Alt er meget velholdt. Blandt andet så vi et Sjöma lokomotiv som har en fortid i Faxe kalkbrud. De fleste af banens vogne er fire-akslede, men banen har også nogle to-akslede vogne som oftest bliver brugt i tog fremført af banens damplokomotiv. Banen har også en Wismar-skinnebus.

             
Se flere billeder fra rejsen

Turen til Langeoog var også en oplevelse. Banen her er enkeltsporet. Og da der ikke kører biler på øen, beforder banen også gods. Også her er tog og bygninger meget velholdte.

På hjemvejen slap vi igennem Hamborg uden at holde i kø! Så der var god tid til at holde pause ved jernbanebroen over Kielerkanalen ved Rendsborg. Desværre var hængefærgen ude af drift.

Tak til turledelsen for en rigtig god tur!

Martin Jakobsen

Se tur programmet