Dansk Jernbane-Klub Rejser:


Detaljerne for Estlandsturen er efterhånden ved at falde på plads. Billederne viser en eldrevet tørvebane og et ordinært tog i byen Tootsi i det sydvestlige Estland, som vi regner med at besøge. (August 2007)Tag med DJK rejser til Tallinn.

Den næste DJK rejse vil finde sted i dagene
1. september til 5. september 2007,
og vil gå til Estlands hovedstad Tallinn.
 


Turen vil foregå med bus og færge. Der vil være overnatning på færgen og på hotel i selve Tallinn. Det foreløbige program for turen ser ud som følger:

Lørdag den 1. september: Der vil være afgang med bus fra Vogn-ex kl. 6:30 og evt. mulighed for opsamling ved bil-billetsalget i Helsingør efter aftale. Vi vil så køre gennem det sydlige Sverige til Stockholm. På vej til Stockholm vil der blive nogle ryge-/strække ben-pauser, og med lidt held kan vi få den ene lagt ved Norrköping, så vi kan få et glimt af denne bys sporvogne. Vi vil være fremme i Stockholm hen på eftermiddagen, hvor vi går ombord på færgen til Tallinn. Denne sejler fra Stockholm kl. 17:00.

Søndag den 2. september: Færgen ankommer til Tallinn kl. 10:00. Når vi er kommet i land, kører vi til Haapsalu for at se på jernbanemuseet der. Først på eftermiddagen køres der videre til smalsporbanerne i området ved Lavassaare. Her vil vi køre en tur med museumsmateriel. Vi vil være tilbage i Tallinn først på aften. Her vil vi blive indkvarteret på hotel ved havnen i gå afstand (ca. ½ km) til det gamle bycentrum.
 
Mandag den 3. september: Efter morgenmaden vil vi køre rundt med bussen, og vi gerne skulle få mulighed for at fotografere gamle amerikanske diesellokomotiver, nærtrafiktog og transitgodstog. Rusland udskiber en del varer fra Tallinn og andre havne i Estland. Der er derfor ret intensiv godstrafik på visse strækninger.

Tirsdag den 4. september: Her vil der blive mulighed for på egen hånd at kigge på Tallinn, dog vil vi arrangere et museums besøg først på formiddagen. Byen har både kulturelle seværdigheder, nærtrafiktog og et sporvejsnet. Sporvognene i Tallinn har sporvidden 1067 mm, hvilket er en lidt speciel sporvidde for os nordeuropæere. Hen på eftermiddagen samles vi for at gå ombord på færgen til Stockholm. Færgen vil sejle fra Tallinn kl. 18:00, men vi skal nok være ved færgen kl. 16:00.

Onsdag den 5. september: Færgen ankommer til Stockholm kl. 10:00. Inden da har vi haft muligheden for at nyde den flotte indsejling gennem skærgården til Stockholm. Efter et kort ophold går turen hjemover til København.
Vi forventer at være i København ca. kl. 19:00.

Prisen for denne rejse bliver 3500,- kr. pr. person, hvilket inkluderer:

Bustur fra København til/fra Estland
Færge overfarten Stockholm-Tallinn tur/retur med overnatning i dobbeltkahyt
Overnatning på hotellet i Tallinn i dobbeltværelse
Morgenmad søndag, mandag, tirsdag og onsdag
Kørsel med museumstog
Museumsbesøg

Tillæg for enkeltværelse i Tallinn er 700,- kr. (Vi tilbyder IKKE enkeltkahyt på færgen).

Derudover kan der tilbydes en sygedomsafbestillingsforsikring på rejsen for 100,- kr. De fleste vil dog have en sådan forsikring i deres familie-/indboforsikring.

  Tilmelding sker ved at indbetale et forskud på 600,- kr. pr. person eller det fulde beløb senest den 1. juni 2007 på girokonto 6001 3888, DJK rejser, Kalvebod Brygge 40, 1560 København V. Husk tydeligt navn, adresse og fødselsdag (kræves da vi skal sejle med overnatning). Angiv også tydeligt, hvis der ønskes enkeltværelse på hotellet.

DJK rejser forbeholder sig ret til at ændre i ovennævnte program og eventuelt helt at aflyse turen. Tilmelding betragtes som bindende. Overhold tilmeldingsfristen af hensyn til turens tilrettelæggelse.
Alle spørgsmål vedr. rejsen rettes til:

DJK Rejser:
v/Keld Haandbæk,
Kalvebod Brygge 40, 1560 København V
Tlf.: 33 33 86 97.