Dansk Jernbane-Klub Rejser:  
Denne side er sidst opdateret:
17. maj 2009:Teksten er udvidet
10. juni 2009: Foto tilføjet
26. maj 2009 Flere link
DJK rejsers store sensommer tur til bl.a. Belgien og Frankrig  16. - 20. september 2009                             Programmet i Word-format

DJK rejser tilbyder en tur til Tyskland, Belgien, Luxembourg, Frankrig og Schweiz. Det er planen, at vi skal ud at køre med GM-trukken tog ved grænsen mellem Belgien og Luxembourg, kigge på trafikken ved stålværkerne ved Saarfloden, og på Jernbanemuseum i Frankrig. Det foreløbige program ser ud som nedenstående.

Vi kører med bus fra København onsdag den 16. september om morgen (ca. kl. 6:30) til Liege via Rødby-Puttgarden. På turen til Liege vil der blive pauser til at strække ben, ryge samt frokost. Vi vil prøve at lægge de lange af pauserne, hvor vi samtidig kan se tog eller sporvogne. Vi når frem til Liege først på aften. Her skal vi bo på hotel tæt ved banegården " Liege-Guillenmins". På denne banegård er der trafik med Thalys, DB´s ICE, IC-tog og lokaltog.

Torsdagen kører vi fra morgenstunden med særtog ad den smukke strækning til Luxembourg. Vi prøver at få oprangeret et tog som i 60-erne, fremført af GM-lok (Rundsnude). Det er naturligvis planen, at der holdes fotostop med dette tog. Der vil blive tid til frokost i Luxembourg by. Efter frokost køres med bussen til Saarbrücken, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. Her vil der være mulighed for at kigge sig lidt rundt på egen hånd. I Saarbrücken er der bl.a. en sporvognlinie, som køre på jernbanen strækningen til Frankrig. Så er man frisk, kan eftermiddags eller aften kaffe indtages på en fransk café,

Fredag formiddag vil blive brugt på at kigge på stålværksbaner nord for Saarbrücken. Her køres med flydende jern i de såkaldte torpedovogne mellem stålværkerne. Vi skal også kigge lidt på den omfattende rangering, som sker med værkernes egne lokomotiver. Efter frokost kører bussen os til Mulhouse i Nordøstfrankrig, hvor vi skal overnatte. På vejen vil vi besøge en lille museumsbane syd for Strasbourg, hvor der bl.a. køres med små damplokomotiver. Det er planen at vi tager en lille tur med denne bane.
 
Thalys i Liege aug. 2008. Foto: Keld Haandbæk.
En Saarbrücken sporvogn på vej ind på den franske station Sarreguemines.
August 2008. Foto: Keld Haandbæk.
Den franske motorvogn i Sarreguemines. August 2008
Foto: Keld Haandbæk

Lørdag formiddag bruges på det store franske jernbanemuseum i Mulhouse. Museet er inden for de sidste par år udvidet med en ny hal, hvor en del ny teknik er taget i brug for at vise jernbanens udvikling gennem tiden. Frokosten bliver der mulighed for i Basel, hvor der vil være mulighed for på egen hånd at se på tog og sporvogne. Sidst på eftermiddagen vender vi næsen hjemover. Vi kører til Darmstadt, hvor den sidste overnatning sker.

Om søndagen vil de morgenfriske kunne nå at se lidt på de lokale trafik forhold i Darmstadt, inden vi begynder hjemturen. Vi gør ophold for at strække ben, ryge og frokost med jævne mellemrum, inden vi skal med færgen fra Puttgarden til Rødby. Vi forventer at ankomme til København søndag den 20. september ca. kl. 22:30.

Rangering med "torpedovogne" (godsvogne med flydende råjern) foran de nedlagte højovne i Völkingen. Foto: Thomas Nørgaard Olesen.

Billedet er fra det franske Jernbanemuseum, taget i sep. 08
Foto: Keld Haandbæk

Prisen for denne rejse er 6000,- kr. pr. person, hvilket inkluderer:

Bus rundtur København-Liege-Luxembourg-Saarbrücken-Mulhouse-Basel-København.
Overnatning på hotel i Liege, Saarbrücken, Mulhouse og Darmstadt i dobbeltværelse
Morgenmad torsdag, fredag, lørdag og søndag
Kørsel med særtog
Museums besøg i Mulhouse

Tillæg for enkeltværelse på hotellerne bliver 1350,- kr.

Da den sidste prisaftale endnu ikke er fastsat her midt i maj, har vi valgt at opgive de forventede priser på turen. Den endelige pris vil fremgå af hjemmesiden så snart den foreligger.

Derudover kan der tilbydes en sygedomsafbestillingsforsikring på rejsen for ca.200,- kr.
De fleste vil dog have en sådan forsikring i deres familie-/indboforsikring.

  Tilmelding sker ved at indbetale et forskud på 800,- kr. pr. person eller det fulde beløb senest den 1. juni 2009 på girokonto 6001 3888, DJK rejser, Kalvebod Brygge 40, 1560 København V. Husk tydeligt navn og adresse. Angiv også tydeligt, hvis der ønskes enkeltværelse på hotellet. Efter 1. juni skal der ringes til Keld Haandbæk for tilmelding.

Det med småt: DJK rejser forbeholder sig ret til at ændre i ovennævnte program og eventuelt helt at aflyse turen. Tilmelding betragtes som bindende, dog ikke ved større ændringer i prisen. Overhold tilmeldingsfristen af hensyn til turens tilrettelæggelse. Alle spørgsmål vedr. rejsen rettes til DJK rejser, se adresse på bladets næstsidste side.

DJK Rejser:
v/Keld Haandbæk,
Kalvebod Brygge 40, 1560 København V
Tlf.: 33 33 86 97.
Giro: 9541 00 6001 3888

Relevante link:
Liège-Guillemins railway station.
NMBS - SNCB. Belgiske statsbaner.
Thalys.
The Railways in and around Luxembourg.
CFL. Luxembourg Statsbaner
Saarbrücken Straßenbahn.
Chemin de Fer Touristique du Rhin. Museumsbane syd for Strasbourg,
SNCF. Franske statsbaner
Dillinger Hüte stålværket ved Saarbrücken i Tyskland. Det franske Jernbanemuseum i Mulhouse, Alsace.
Musée Français du Chemin de Fer
BVB. Basel sporvogne.
Basler Verkehrs-Betriebe.
Dadida. Darmstadt sporvogne.
Nahverkehr in Darmstadt.
Bilder aus Darmstadt.