Dansk Jernbane-Klub Rejser:  
Denne side er sidst opdateret: 3. juni 2010
Tag med på DJK rejsers store sensommer tur til Østrig   1. - 5. september 2010.

DJK rejser tilbyder en tur til Østrig i begyndelsen af september 2010. Det er planen, at vi skal ud at køre med damptog på en museumsbane ved Salzburg samt med særtog på Mariazellerbahn fra St. Pölten. Det foreløbige program ser ud som nedenstående:

Vi kører med nattoget fra København onsdag den 1. september om aftenen (ca. kl. 18:30) til München. Dette vil ske i liggevogn. Vi er i München torsdag morgen.

Torsdag den 2. september kører vi videre med tog til Timelkam i Østrig med togskifte i Salzburg. I Timelkam forsøger vi at køre med et damp- eller diesel-særtog. Derudover vil der blive tid til at se det store jernbanemuseum, som er tilknyttet til museumsbanen. Ved aftentide tager vi til Wien for at overnatte.

Fredag den 3. september vil vi bruge formiddag i Wien, hvor vi forsøger at arrangere et interessant værkstedsbesøg. Efter frokost vil der mulighed for at se Wien på egen hånd. I Wien er der flere større banegårde, et interessant bybanesystem og et større sporvognsnet. For de kulturelt interesserede har Wien desuden en stor vifte af muligheder at byde på. Natten mellem fredag og lørdag vil overnatningen ske i Wien.

Lørdag den 4. september vil vi efter morgenmaden tage toget til St. Pölten. I St. Pölten er det planen at køre med særtog på smalsporsbanen til Mariazell. Toget vil blive fremført med banens normale oprangering, dvs. ældre ellokomotiv og personvogne. Strækningen går gennem et smukt bjergområde og er særdeles naturskøn. Der vil blive tid til aftensmad i St. Pölten. Midt på aften vil vi tage nattoget til Hamborg. Vi vil igen køre i liggevogn.

Om søndagen den 5. september vil de morgenfriske kunne nå at se lidt på de lokale trafikforhold i Hamborg, da vi ved togskiftet vil få lidt tid på banegården i Hamborg. Fra Hamborg kommer vi med ICE-en via færgen Puttgarden-Rødby til København. Vi forventer at ankomme til København søndag den 5. september ca. kl. 14:30.

Prisen for denne rejse bliver 5600,- kr. pr. person ved tilmelding inden 1. maj 2010. Efter 1. maj og frem til den 1. juni 2010, såfremt der plads, er prisen 6200,- kr. pr. person, da der er ekstra omkostninger ved sen tilmelding. Prisen inkluderer:

Togrundtur København-München-Wien-St. Pölten-Hamborg-København med liggevogn i nattog
Overnatning 2 nætter på hotel i Wien i dobbeltværelse
Morgenmad fredag og lørdag
Kørsel med særtog
Besøg på jernbanemuseet i Østrig

Tillæg for enkeltværelse på hotellet i Wien bliver 700,- kr.

Tilmelding sker ved at indbetale et forskud på 800,- kr. pr. person eller det fulde beløb, senest efter den anførte tid under pris, på girokonto 6001 3888, DJK rejser, Kalvebod Brygge 40, 1560 København V. Husk tydeligt navn, adresse. Angiv også tydeligt, hvis der ønskes enkeltværelse på hotellet. Tilmelding er bindende.

På DJK´s hjemmeside under udflugter og rejser (www.djk.com) vil evt. ændringer i programmet og andre opdateringer fremgå.

PS. For jyske og fynske medlemmer vil der kunne laves aftaler om at bruge Kolding som udgangsstation.
       
Mariazellerbahn
ÖBB 1099 i Mariazell feb 08
Sporvogn i Wien apr 09
ÖBB togsæt ved Innsbruck sep 09


Die Mariazellerbahn
Österreichischen Gesellschaft für Eisenbahngeschichte.
U-Bahn Wien
Wiener Linien
Wiener Lokalbahnen AG
Wiener Tramwaymuseum
Österreichische Bundesbahn
Hamburg u-bahn