DJK Rejser:  
Denne side er sidst opdateret: 3. februar 2013
Dansk Jernbane-Klub tur til Tirol i eftersommeren 2013
        Rejsen er udsolgt
I 2013 vil Dansk Jernbane-Klub igen tilbyde rejse til udlandet. Det er en 6-dages tur fra torsdag den 29. august til tirsdag den 3. september. Turen går til Bayern og Tirol på begge sider af Brennerpasset. Turen sker med tog. Rejsen fra/til Danmark sker med nattog i 2 personskupé i sovevogn.

Torsdag eftermiddag tager vi toget fra København til Hamborg. Her skiftes der til nattoget til München.

Fredag morgen ankommer vi til München. Her bliver der tid til en kop morgenkaffe, inden vi tager på Deutsche Museum Verkehrszentrum. Her er der en større samling af jernbanemateriel. Efter frokost rejser vi videre til Bolzano i Norditalien. Turen går via Brennerpasset, det er en rigtig smuk togtur. Overnatning sker i Bolzano.

Lørdag efter morgenmaden tager i svævebanen op til Rittner Bahn. Dette er en landsporvej med flere rigtige stationer i smukke omgivelser. De har flere ældre motorvogne. Efter frokost skal vi med toget til Innsbruck i Østrig. Igen går turen over Brennerpasset. Efter ankomst til Innsbruck, kan de som har lyst, på egen hånd tage S-toget op ad strækningen mod Brenner passet for at fotografer de tog, som befarer denne strækning. Et af de flotte steder til dette er i St. Jodok, som ligger ca. ½ times kørsel med S-tog. Overnatning sker i Innsbruck.

Søndag skal vi besøge de to smalsporbaner som har udgangspunk i Jenbach. Om formiddagen besøger vi tandstangsbanen Achenseebahn. Denne bane køre med små damplokomotiver. Efter frokost er det Zillertalbahn, som vi skal se på/køre med. Her køres med både diesel- og damptog. Sidst på dagen tager vi toget til München, hvor vi skal overnatte.

Mandag formiddag bruges til at fotografer tog på strækningen mod Mittenwald. Er der denne formiddag, nogen som vil på en tur med banen til Zugspitze, vil dette være muligt, dog på egen regning. Efter frokost er der mulighed for på egen hånd at se München. Ved 22-tiden går turen hjemover med nattog fra München til Hamborg.

Tirsdag forsætter turen fra Hamborg i EC-tog til København, hvor der er forventet ankomst lidt efter kl. 14.

Det vil naturligvis også være muligt at starte/slutte turen i Fredericia.

Prisen for denne rejse bliver 5900,- kr. pr. person, hvilket inkluderer:
• Togtur fra København til Bolzano og retur med plads i 2 sengs kupéer.
   sovevogn Hamborg-München-Hamborg.
• Overnatning på hotel i Bolzano, Innsbruck og München i dobbeltværelse.
• Morgenmad fredag, lørdag, søndag, mandag og tirsdag.
• Kørsel Rittner Bahn, Achenseebahn og Zillertalbahn.
• Evt. værkstedsbesøg.

Tillæg for enkeltværelse på hoteller er 800,- kr. (Kun hotel)

Derudover kan der tilbydes en sygedomsafbestillingsforsikring på hoteller. De fleste vil dog have en sådan forsikring i deres familie-/indboforsikring. Prisen kan oplyses ved henvendelse.
        Rejsen er udsolgt
Tilmelding sker ved at indbetale et forskud på 800,- kr. pr. person eller det fulde beløb senest den 1. maj 2013 på girokonto med reg.nr. 9541 og konto nr. 006001 3888, DJK rejser, Marielundvej 35, 2730 Herlev. Husk tydeligt navn og adresse. Angiv også tydeligt, hvis der ønskes enkeltværelse på hotellet.

DJK rejser forbeholder sig ret til at ændre i ovennævnte program og eventuelt helt at aflyse turen. Tilmelding betragtes som bindende. Overhold tilmeldingsfristen af hensyn til turens tilrettelæggelse. Tilmelding efter tilmeldingsfristen kan kun ske direkte til Keld Haandbæk, og det må forventes, at prisen bliver højre, da der er ekstra omkostninger ved efter bestilling. Pladser på turen tildeles efter først til mølle-princippet. Alle spørgsmål vedr. rejsen rettes til DJK rejser, se adresse på Jernbanen´s næstsidste side.

Deutsches Museum Verkehrszentrum
Die Rittner Schmalspurbahn
Achensee Dampf-Zahnradbahn
Zillertalbahn

Til forsiden
       
Fra trafik museet i München

Rittner Bahn 21/7-12


DB 111 med styrevognstog ved Eschenlohe
på strækningen mellem München og Mittemwald den 6/3-12

Bolzano. Højhastighed toget til Rom den 09/3-12.

Bolzano. Lokaltog på strækningen mod Brenner den 22/7-12.

Foto: Britta og Keld Haandbæk