DJK Rejser:  
Denne side er sidst opdateret: 29. marts 2015
Dansk Jernbane-Klub tur til Schweiz i eftersommeren 2015,
med den enestående chance for at opleve kørsel med en smalspors krokodille.


Se fotos fra rejsen

I 2015 vil Dansk Jernbane-Klub igen tilbyde en rejse til udlandet. Det er en 6-dages tur fra lørdag den 29. august til torsdag den 3. september. Turen går til det sydøstlige Schweiz. Turen sker med tog. Rejsen fra/til Danmark sker med dagtog, da sovevognsforbindelserne er blevet reduceret. Dette er en enestående chance for at opleve det store smalsporsnet under Rhätische Bahn, samt mulighed for at køre med lidt af deres historiske materiel. Her følger det planlagte program for turen.

Lørdag den 29. august 2015.
Lørdag morgen starter turen på Københavns Hovedbanegård kl. 7:15. Vi tager toget fra København til Hamborg. Her skiftes der til ICE-tog til Basel. Vi vil være i Basel hen under aften, her vil der være overnatning.

Søndag den 30. august 2015.
Efter morgenmaden søndag vil der blive tid til at se på et par smalsporbaner omkring Basel. Først på eftermiddagen rejser vi videre til Chur i østlige Schweiz, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. I Chur har vi tre overnatninger.

Mandag den 31. august 2015.
Mandag efter morgenmaden tager vi med Rhätische Bahn mod Tirano. Rhätische Bahn er et af de store smalsporsbanesystemer i det sydlige Schweiz. Vi skal op over Berninapasset, hvor der er mulighed for at se flere gletsjere. I Poschiavo på den anden side af passet, skiftes der til særtog, som vil transportere os det sidste stykke til Tirano. Særtoget vil være en af Berninabanens historiske motorvogne. I Tirano vil der blive tid til at prøve det italienske køkken. Efter frokost kører vi retur til Poschiavo med særtoget, hvor der skiftes til ordinært tog. Vi er tilbage i Chur først på aften.

Tirsdag den 1. september 2015.
Tirsdag efter morgenmaden er der mulighed for på egen hånd at se lidt på den pæne by Chur eller banerne som udgår fra byen. Sidst på formiddagen tages toget til Landquart, her er der bestilt særtog med en af Rhätische Bahns krokodiller. Særtoget vil køre til Klosters. I Klosters vil der blive tid til frokost. Efter frokosten kører særtoget til Selfranga, hvor Rhätische Bahn har biltog til Saglians. Efter et ophold i Selfranga kører særtoget retur til Landquart. Vi er tilbage i Chur sidst på eftermiddagen.

Onsdag den 2. september 2015.
Onsdag tager vi efter morgenmaden med toget til Freiburg i Tyskland. Efter at have afleveret bagagen på hotellet i Freiburg, vil der blive tid til en tur med den smukke bane til Seebrugg og retur. På denne strækning er nogle meget kraftige stigninger.

Torsdag den 3. september 2015.
Torsdag er det tid til at tage toget tilbage til København, hvor der er forventet at være først på aften (ca. kl. 20:15) efter et skifte i Hamborg.

Det vil naturligvis også være muligt at starte/slutte turen i Fredericia.

Prisen for denne rejse bliver 8200,- kr. pr. person, hvilket inkluderer:

• Togtur fra København til Chur og retur.
• Togtur fra Chur til Poschiavo og retur.
• Togtur fra Chur til Landquart og retur.
• Særtog Poschiavo-Tirano-Poschiavo og Landquart-Selfranga-Landquart.
• Overnatning på hotel i Basel, Chur og Freiburg i dobbeltværelse.
• Morgenmad på hotellerne søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

Tillæg for enkeltværelse på hoteller er 800,- kr.


Tilmelding sker ved at indbetale et forskud på 1000,- kr. pr. person eller det fulde beløb
senest den 1. maj 2015 på girokonto med reg.nr. 9541 og konto nr. 006001 3888,
DJK rejser, Marielundvej 35, 2730 Herlev.
Husk tydeligt navn og adresse. Angiv også tydeligt, hvis der ønskes enkeltværelse på hotellet.

DJK rejser forbeholder sig ret til at ændre i ovennævnte program og eventuelt helt at aflyse turen. Tilmelding betragtes som bindende.
Overhold tilmeldingsfristen af hensyn til turens tilrettelæggelse.
Tilmelding efter tilmeldingsfristen kan kun ske direkte til Keld Haandbæk, og det må forventes, at prisen bliver højre, da der er ekstra omkostninger ved efter bestilling. Pladser på turen tildeles efter først til mølle-princippet. Alle spørgsmål vedr. rejsen rettes til DJK rejser, se adresse på Jernbanens næstsidste side.

Til forsiden             Se fotos fra rejsen
       
Brusio september 2014


Chur september 2014


Chur september 2014

Foto: Keld Haandbæk